Pod názvem Dejvická 34 je podepsaný Tomáš Černý, spolumajitel a šéfkuchař, který má jednu obrovskou přednost: díky svému temperamentu, nadšení pro vaření i respektu plynoucímu z dlouholeté praxe je magnetem pro lidi, kteří pracují v gastronomii. A dnes se takovým "šéfkuchařem" můžete stát i vy!
Ingredience (2 porce)
300 g starší střídky z toastového chleba nebo staršího pečiva rohlíku vše na kostičky suché!
150 ml mléka
20 ml olivového oleje
60 g másla
3 vejce L
3 ks šalvěj listů
1 snítka ploché petržele
50 g špeku Lardo di Colonnata nebo pancetty
½ cibule nebo 1 ks šalotky
sůl, pepř, muškátový oříšek
špetka šafránu
500 ml kuřecího vývaru
100 g mouky semola – hrubá mouka
Postup
1. Pečivo nakrájíme na dvoucentimetrové kousky a necháme proschnout.
2. V míse smícháme mléko, vejce, olej, suché koření, šleháme metlou cca 5 minut a necháme odpočívat stranou.
3. Na másle orestujeme pokrájenou slaninu či špek s najemno nakrájenou cibulí a přidáme do připraveného pečiva. Zalijeme tekutou směsí a necháme cca 45 minut odpočívat.
4. Smícháme s posekanými bylinkami, moukou a mokrýma rukama tvoříme kulaté knedlíky. Knedlíky vaříme v osolené vodě cca 8-10 minut.
5. Knedlík by měl být podáván v teplém vývaru, či máslové emulzi se sýrem nebo bylinkovým máslem.