Blogujeme

Tyrolské knedlíky Canederli se špekem a šafránem

Připravte si s námi a Tomášem Černým, skvělým šéfkuchařem a spolumajitelem restaurace Dejvická 34, tyrolské knedlíky se špekem a šafránem!

18. 10. 2021
Recepty

Pod názvem Dejvická 34 je podepsaný Tomáš Černý, spolumajitel a šéfkuchař, který má jednu obrovskou přednost: díky svému temperamentu, nadšení pro vaření i respektu plynoucímu z dlouholeté praxe je magnetem pro lidi, kteří pracují v gastronomii. A dnes se takovým "šéfkuchařem" můžete stát i vy!

Ingredience (2 porce)

300 g starší střídky z toastového chleba nebo staršího pečiva rohlíku vše na kostičky suché!
150 ml mléka
20 ml olivového oleje
60 g másla
3 vejce L
3 ks šalvěj listů
1 snítka ploché petržele
50 g špeku Lardo di Colonnata nebo pancetty
½ cibule nebo 1 ks šalotky
sůl, pepř, muškátový oříšek
špetka šafránu
500 ml kuřecího vývaru
100 g mouky semola – hrubá mouka

Postup

1. Pečivo nakrájíme na dvoucentimetrové kousky a necháme proschnout.

2. V míse smícháme mléko, vejce, olej, suché koření, šleháme metlou cca 5 minut a necháme odpočívat stranou.

3. Na másle orestujeme pokrájenou slaninu či špek s najemno nakrájenou cibulí a přidáme do připraveného pečiva. Zalijeme tekutou směsí a necháme cca 45 minut odpočívat.

4. Smícháme s posekanými bylinkami, moukou a mokrýma rukama tvoříme kulaté knedlíky. Knedlíky vaříme v osolené vodě cca 8-10 minut.

5. Knedlík by měl být podáván v teplém vývaru, či máslové emulzi se sýrem nebo bylinkovým máslem.

1

Další články

Španělsko: země býků i pestré kuchyně
Gastrotoulky

Španělsko: země býků i pestré kuchyně

30. 04. 2021

Španělská paella: šafránová rýže s kuřecím masem a krevetami
Recepty

Španělská paella: šafránová rýže s kuřecím masem a krevetami

30. 04. 2021

Jamón serrano: poznejte jednu z
Suroviny

Jamón serrano: poznejte jednu z "nej" šunek na světě!

03. 05. 2021

Salát z tresky Brandade s bramborami, kajenským pepřem a černými olivami
Recepty

Salát z tresky Brandade s bramborami, kajenským pepřem a černými olivami

04. 05. 2021