Blogujeme

Ragú ze sezónních hub s pošírovaným vejcem a čerstvým koprem

Připravte si s námi a Tomášem Černým, skvělým šéfkuchařem a spolumajitelem restaurace Dejvická 34, skvělé houbové ragú!

27. 05. 2021
Recepty

Pod názvem Dejvická 34 je podepsaný Tomáš Černý, spolumajitel a šéfkuchař, který má jednu obrovskou přednost: díky svému temperamentu, nadšení pro vaření i respektu plynoucímu z dlouholeté praxe je magnetem pro lidi, kteří pracují v gastronomii. A dnes se takovým "šéfkuchařem" můžete stát i vy!

Ingredience (1 porce)

Ragů:

150 g čerstvých hub – žampiony, hlíva, hřiby, masáky či jiné sezónní houby
50 g uvařených brambor – cca 1 ks
50 ml olivového oleje
sůl, pepř
kmín
100 ml smetany 30%
10 g másla
čerstvý kopr snítka
1 stroužek česneku
½ šalotky nebo malá cibule

Pošírované vejce:

2 ks vejce
50 ml octa
200 ml vody

Postup

Ragú:

1. Na olivovém oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, česnek a kmín. Orestujeme dosklovata.

2. Přidáme pokrájené či natrhané houby, promícháme, osolíme a opepříme. Takto restujeme asi 2-3 minuty, aby houby zachovaly strukturu a nebyly na kaši.

3. Zalijeme smetanou a svaříme asi o polovinu, aby vzniklo krémové ragú.

4. Přidáme uvařené a pokrájené brambory a zjemníme kouskem másla.

5. Před servírováním přidáme posekaný čerstvý kopr a již nevaříme. Jako tip můžeme přidat citronovou kůru. Servírujeme s pošírovaným vejcem.

Pošírované vejce:

1. Vodu a ocet zahřejeme na cca 80 ° C a přes mističku či naběračku vložíme do víru vody vejce.

2. Vejce pošírujeme v octové lázni cca 4-5 minut, aby zůstalo uvnitř krémové. Poté opláchneme čistou vodou.

1

Další články

Španělsko: země býků i pestré kuchyně
Gastrotoulky

Španělsko: země býků i pestré kuchyně

30. 04. 2021

Španělská paella: šafránová rýže s kuřecím masem a krevetami
Recepty

Španělská paella: šafránová rýže s kuřecím masem a krevetami

30. 04. 2021

Jamón serrano: poznejte jednu z
Suroviny

Jamón serrano: poznejte jednu z "nej" šunek na světě!

03. 05. 2021

Salát z tresky Brandade s bramborami, kajenským pepřem a černými olivami
Recepty

Salát z tresky Brandade s bramborami, kajenským pepřem a černými olivami

04. 05. 2021

Newsletter

Aby vám nic neuteklo!

Tento web používá cookies za účelem optimalizace efektivního poskytování služeb. Pokud své nastavení cookies nezměníte, chápeme to jako souhlas s jejich užíváním.

Další informace