Blogujeme

Izraelské malabi: rýžový pudink s pistáciemi a vůní růží

Pokud patříte mezi fanoušky jemných pudinků, tento si zamilujete!

26. 07. 2021
Recepty

Malabi se připravuje z mléka a rýžové mouky, má ale velmi specifickou chuť a vůni díky růžové vodě. Ta se na Blízkém východě používá pro dochucení zákusků, kterým dodává velmi zajímavý orientální tón. V kombinaci s malinovým rozvarem, křupavými pistáciemi a plátky kokosu se jedná o skvělou netradiční snídani i luxusní dezert.

Ingredience (4 porce)

Na pudink
●    1 litr mléka
●    110 g rýžové mouky
●    100 g cukru moučka
●    2 lžíce růžové vody

Na malinový rozvar s vůní růží
●    3 lžíce malinové marmelády
●    1 lžíce vody
●    1 lžička růžové vody
●    30 g cukru moučka

Na ozdobu
●    nesolené pistácie
●    strouhaný kokos

Jako všechny dezerty z Blízkého východu i tento je dost sladký. Pokud chcete, můžete snížit množství cukru až na polovinu.

Postup (snadné, 20 minut)
1.    Do většího hrnce dejte 750 ml mléka a cukr moučka. Přiveďte k varu. Nezapomeňte míchat, aby se mléko nepřipálilo.
2.    V misce rozmíchejte zbývajících 250 ml mléka s rýžovou moukou. Ideální je na to metlička, je třeba, aby se rýžová mouka s mlékem úplně propojila na hladkou kaši.
3.    Jakmile mléko v hrnci vře, přidejte směs mléka a rýžové mouky. Stáhněte teplotu a bez přestání míchejte metličkou, dokud směs nezhoustne. Asi dvě minuty takto povařte, poté sundejte z plotny.
4.    Přilijte růžovou vodu a zamíchejte do směsi, už dále nevařte. Nalijte do skleniček nebo misek.
5.    V menším hrnci si rozehřejte všechny ingredience na malinový rozvar. Vařte, dokud se cukr nerozpustí a směs lehce nezhoustne. Poté nalijte přes pudink.
6.    Ozdobte nasekanými pistáciemi a kokosem. Pudink je skvělý zatepla i zastudena.

1

Další články

Španělsko: země býků i pestré kuchyně
Gastrotoulky

Španělsko: země býků i pestré kuchyně

30. 04. 2021

Španělská paella: šafránová rýže s kuřecím masem a krevetami
Recepty

Španělská paella: šafránová rýže s kuřecím masem a krevetami

30. 04. 2021

Jamón serrano: poznejte jednu z
Suroviny

Jamón serrano: poznejte jednu z "nej" šunek na světě!

03. 05. 2021

Salát z tresky Brandade s bramborami, kajenským pepřem a černými olivami
Recepty

Salát z tresky Brandade s bramborami, kajenským pepřem a černými olivami

04. 05. 2021